André van Schie

Portefeuilles

Cultuur | Monumenten en erfgoed | Stationsgebied | Utrechts archief | Verkeer en mobiliteit

Wijken

Oost | Zuid

Achtergrond

Wat voor werk doet u in het dagelijks leven?
"Ik ben directeur van de Museumwerf Vreeswijk in Nieuwegein: een leuk museum over binnenvaart, met een mooie historische haven en een echte ambachtelijke scheepswerf voor varende monumenten."

Wat is uw gezinssituatie?
"Ik ben al 25 jaar samen met m’n jeugdliefde, We hebben twee kinderen van 7 en 9.”

Hoe bent u er op gekomen om raadslid te worden?
"Utrecht is nog niet af. Ik wil de stad een beetje beter maken en dan ook zo liberaal mogelijk. Daar  wil ik mijn steentje aan bijdragen."

Wat wilt u bereiken als raadslid?
"Ik wil dat het fietsparkeerprobleem bij het stationsgebied echt opgelost wordt. Er moeten genoeg prettige, laagdrempelige en veilige fietsenstallingen zijn voor iedereen. Het nieuwe stationsgebied moet veilig en goed bereikbaar zijn voor alle gebruikers. Verder blijf ik aandacht vragen voor de rijke geschiedenis van onze stad: laten we er zuinig en trots op zijn!"

Wat is uw favoriete plek in de stad?
"De Oude Hortus aan de Lange Nieuwstraat. Het is een schitterend groen en rustig plekje midden in de stad. Ik ben er ooit tuinvrijwilliger geweest en heb er jarenlang gewerkt bij het Universiteitsmuseum. Wij zijn er in 2000 ook getrouwd!"

Hoe ontspant u zich het beste?
"Met de kinderen naar het Spoorwegmuseum. De kinderen vermaken zich daar altijd uitstekend en dan heeft papa ook een fijne middag!”