Gertjan te Hoonte

Fractiesecretaris- en penningmeester

Raadslid sinds november 2017

Portefeuilles

Grondzaken | Vastgoed | Energie | Merwedekanaalzone | Leidsche Rijn | Ruimtelijke Ordening Algemeen | Ruimtelijke Ordening West* | Onderwijs

Wijken

Leidsche Rijn

Achtergrond

Ik ben Gertjan te Hoonte (1977) en sinds 2005 woon ik in Utrecht. In het dagelijks leven ben ik papa van Tim, Julia en Emma en getrouwd met Marianne. Daarnaast werk ik als zelfstandig adviseur voor (zorg)vastgoed. Lange tijd heb ik in een appartement in Rivierenwijk gewoond en sinds 2014 wonen we in een huis met tuin in Leidsche Rijn.

Voor de gebouwde omgeving heb ik een voorliefde. We wonen, werken en leven veel in gebouwen en in de openbare ruimte en parken daaromheen. Soms leiden die gebouwen en openbare ruimte tot hele, mooie en soms hele, slechte stukken stad. In Utrecht hebben we voorbeelden van beide. Ik merkte dat ik steeds meer idee├źn bedacht over hoe de invulling van de omgeving in Utrecht beter of anders kan. De gemeenteraad is een goede plek om daar mee aan de slag.

Dat is een van de redenen waarom ik mij in 2014 voor het eerst kandidaat stelde voor de Utrechtse gemeenteraad. Sinds november 2017 mag ik mij ook daadwerkelijk raadslid noemen. Het is mooi hoe je als volksvertegenwoordiger in de raad ook echt onderwerpen kan oppakken en erin kan duiken. Zo maak ik mij sterk voor woningbouw in Rijnenburg, zodat -net als ik- ook anderen op een fijne en betaalbare plek in de stad kunnen wonen. Daarbij zet ik mij in voor het weer veilig herstellen van ons prachtige grachten en werfkelders en heb ik mede initiatief genomen om meer openbare toiletten in Utrecht gerealiseerd te krijgen.

Op latere leeftijd ben ik lid geworden van een politieke partij: de VVD past het beste bij mij, omdat ik hecht aan keuzevrijheid en eigen verantwoordelijkheid op veel vlakken. Tegelijkertijd erken ik de meerwaarde dat het op sommige gebieden wel gezamenlijk geregeld wordt.