Merwedekanaalzone

De VVD ziet de Merwedekanaalzone graag beter verbonden met de rest van de stad. De Merwedekanaalzone speelt een centrale rol in Utrecht als studentenstad met de mogelijkheid om daar te roeien. Het is belangrijk om deze mogelijkheid te bewaken en niet uit te roeien. Ook de verdere ontwikkeling van de Merwedekanaalzone vindt de VVD zeer belangrijk.

Utrecht is en blijft voorlopig een groeiende stad. Om deze groei te faciliteren, moet de gemeente op zoek gaan naar mogelijkheden om dit te doen binnen de huidige stadsgrenzen. Mede hierom wil de VVD dat de gemeente de ontwikkeling van de Merwedekanaalzone voortvarend ter hand neemt. 

De VVD wil graag de verbinding tussen het centrum en de Merwedekanaalzone verder verbeteren. Het moet niet noodzakelijk zijn om altijd via Utrecht Centraal te reizen. De VVD wil graag meer keuzevrijheid in vervoersmogelijkheden bewerkstelligen.

De VVD wil meer diversiteit in toerisme aanwakkeren. Om deze reden wil de VVD graag in de Merwedekanaalzone een camperplaats laten aanleggen. Wij willen dat campers daar gastvrij worden ontvangen. Een camperplaats draagt er hopelijk aan bij dat er meer gezinnen onze mooie stad komen bezoeken.

Roeien

De Roeisport verdient meer aandacht. Roeien hoort bij Utrecht als studentenstad. Het Merwedekanaal wordt steeds drukker en (wedstrijd)roeiers komen steeds meer in het gedrang. Wij willen dat de gemeente met een oplossing komt, zodat roeien in Utrecht mogelijk blijft.