Utrechtse kandidaat voor Europees jongerenbestuur

De fractiemedewerker van de VVD Utrecht, Marijn de Pagter, is kandidaat voor het bestuur van de Europese liberale jongerenorganisatie LYMEC. Marijn maakte zijn kandidatuur eerder deze week bekend met een video vanuit Londen, waar hij vijf dagen campagne voerde om de Britten in de Europese Unie te houden.

Marijn is de eerste kandidaat die zijn kandidatuur aankondigde en is vooralsnog de enige kandidaat voor de functie van penningmeester. De verkiezingen vinden eind april plaats in Wenen, waar jonge liberalen uit heel Europa zullen samenkomen.

De VVD Utrecht is trots en steunt de kandidatuur van Marijn. “Marijn zet zich al jaren in voor de liberale zaak; lokaal, landelijk en internationaal”, aldus fractievoorzitter van de VVD Dimitri Gilissen. “Hij is een uitgelezen kandidaat voor de functie van penningmeester en ik heb er alle vertrouwen in dat hij ook als bestuurslid van LYMEC het verschil kan, zal en gaat maken.”

LYMEC werd in 1976 opgericht en is de officiële jongerenorganisatie van de Europese ALDE-partij. Er zijn 42 liberale organisaties uit heel Europa bij aangesloten, waaronder de jongerenorganisaties van VVD en D66. LYMEC heeft in het verleden actief campagne gevoerd tegen onnodige Europese regelgeving, tegen Europese landbouwsubsidies en voor vrijhandel met de Verenigde Staten en Canada.

De campagnepagina van Marijn is te vinden via www.facebook.com/depagter.