‘Eindelijk duidelijkheid over evenementen in Castellum’

De VVD is blij dat er eindelijk duidelijkheid is over het aantal evenementen in het nieuwe Castellum Hoge Woerd. De plannen voor het Castellum werden met een grote meerderheid aangenomen. Ook stemde de gemeenteraad vanmiddag unaniem in met een VVD-voorstel om een beheergroep in te stellen en eind 2017 een evaluatie uit te voeren.

In het voortraject hadden verschillende omwonenden hun zorgen geuit over mogelijke geluidsoverlast. Op initiatief van de VVD werd daarom een raadsbijeenkomst op locatie georganiseerd waar raadsleden in gesprek gingen met omwonenden op basis van een proefopstelling geluisterd werd naar de geluidsniveaus van verschillende opstellingen.

De VVD wijst erop dat het bestemmingsplan duidelijkheid biedt voor zowel de omwonenden als de exploitant. “Het plan geeft Castellum de ruimte om uit te groeien tot een bruisende locatie voor jong en oud”, betoogt fractievoorzitter Dimitri Gilissen. “We zijn ervan overtuigd dat Castellum een waardevolle bijdrage gaat leveren aan het culturele leven in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn.”