Verkeersplan Utrecht biedt keuzevrijheid en kwaliteit

De VVD heeft ingestemd met het ambitieuze verkeersplan van de gemeente. Dankzij dit plan blijft de groeiende stad bereikbaar, verbetert de verkeersveiligheid en komt er een kwaliteitsimpuls in de openbare ruimte.

Dankzij de inzet van de VVD komen er geen verkeersknips meer in Utrecht en blijft het mogelijk om binnen de stad ook te kiezen voor de auto. De opwaardering van de Ring Utrecht met een verbrede A27 is uitgangspunt voor de verkeersplannen.

De aanleg van stadsboulevards zorgt voor mooi en veilig ingerichte binnenstedelijke verbindingswegen met voldoende capaciteit voor auto, fiets en openbaar vervoer. De economische kerngebieden – Binnenstad, Leidsche Rijn Centrum en Utrecht Science Park – worden door dynamische routesystemen goed bereikbaar en parkeervoorzieningen worden ten volle benut. De komende tijd komen er meer dan 2.000 parkeerplaatsen bij.

 “De binnenstad van Utrecht was al ultiem bereikbaar met het openbaar vervoer en blijft als belangrijkste bestemming voor bezoekers ook goed bereikbaar met de auto”,  zegt VVD-raadslid André van Schie. “Daardoor is het mogelijk te groeien in het aantal bezoekers en zullen de bestedingen in het centrum toenemen. Dat zorgt voor meer banen voor Utrechters en kansen voor ondernemers.” 

Op initiatief van de VVD gaat de gemeente in Den Haag pleiten voor een verbeterde ontsluiting van Utrecht Oost, zodat ook het Utrecht Science Park kan groeien. Daar komen zeker 5.000 banen bij de komende jaren. Dat maakt het Science Park tot één van de grootste bestemmingen van Nederland.

Draagvlak
Van Schie: “Draagvlak vinden voor dit verkeersplan bij bewoners en bedrijven is nu de eerste opdracht voor het college. Dat begint met duidelijk maken voor bezoekers en reizigers wat er met het plan verandert aan hun omgeving en vervoerskeuzes."