Beter de weg vinden op het tijdelijk busstation bij CS

De VVD is blij dat het stadsbestuur gaat zorgen voor betere bebording en bewegwijzering naar het tijdelijke busstation aan de Jaarbeurszijde. De communicatie over de verhuizing van de bussen en het eindresultaat kon wat de liberalen betreft een stuk beter.

Op 2 juli verhuisden alle bussen en taxi’s van de stadskant van het Centraal Station naar de Jaarbeurszijde. Dit voorjaar had de VVD de wethouder er al meermaals op gewezen dat er over de aanstaande verhuizing van de bussen nauwelijks informatie te vinden was. “Daarna kwam er alleen een banner bij het stadsbusstation en een campagne op social media, terwijl dit een ingrijpende verandering is die dagelijks meer dan honderdduizend reizigers raakt”, geeft VVD-raadslid André van Schie aan. “Ook nu nog is er verwarring bij reizigers.”

De wethouder heeft toegezegd dat er in en om de stationshal snel betere aanwijzingen komen, waaronder digitale vertrektijdenborden en verbeterde zichtbaarheid van de busperrons en taxistandplaatsen. Van Schie: “Hopelijk kunnen reizigers de bussen en taxi’s daarmee sneller vinden. De overstap op Utrecht Centraal is een belangrijk onderdeel van de reis met het openbaar vervoer en moet soepel en duidelijk verlopen. Daarvoor zal de VVD zich blijven inzetten.”