VVD blij met nieuwe sanitaire voorzieningen in parken en binnenstad

Er komen meer sanitaire voorzieningen bij in de Utrechtse parken en andere openbare plekken in het centrum. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van de VVD in vervulling

Het centrum van Utrecht wordt steeds intensiever gebruikt door zowel het toenemende aantal bewoners van de stad als door stijgende toeristenaantallen. Het urineren op straat beperkt de gastvrijheid voor alle bezoekers van de Utrechtse binnenstad, maar zorgt ook voor veel overlast voor de inwoners. De wethouder heeft aanvullende voorzieningen toegezegd om dit probleem te verhelpen. Zo komen er extra plastic plaskruizen in de uitgaansgebieden van het centrum, worden plaskrullen vervangen door verzinkbare toiletten en worden er toiletvoorzieningen in fietsenstallingen gebouwd. In parken wordt er toegewerkt naar een permanente voorziening van een gebouwd openbaar toilet.

De VVD is blij dat het college vandaag concrete plannen presenteert voor sanitaire voorzieningen in o.a. de Binnenstad, Wilhelminapark en Julianapark. ”De nieuwe voorzieningen dragen bij aan een gastvrij Utrecht en zorgt ervoor dat de leefbaarheid van de stad toeneemt. Hiermee wordt Utrecht een nog aantrekkelijkere stad, het biedt uitkomst bij hoge nood en maakt een verblijf in de Utrechtse parken nog aantrekkelijker”, aldus raadslid Lex van Eijndhoven.