De Utrechtse Kandidaten: André van Schie

André van Schie is momenteel gemeenteraadslid in Utrecht en directeur van de stichting museumwerf Vreeswijk. André is getrouwd met Ernestine en heeft samen met haar twee kinderen. We stelden André wat vragen om hem beter te leren kennen.

Waarom heb je je verkiesbaar gesteld voor de Tweede Kamer?

"Nu meer dan ooit is het nodig dat onze samenleving kiest voor een liberaal bestuur. In ons land en in de wereld zijn er grote tegenstellingen. Dit zorgt op veel plekken voor conflict, afgunst, strijd en onrechtvaardigheid. Net als velen maak ik me zorgen of de liberale waarden en vrijheden waar wij en onze ouders voor geknokt hebben nog wel normaal zullen zijn voor onze kinderen. Ik wil gaan bouwen aan een land waar het normaal is dat je hand in hand kunt lopen naar een partner van jouw keuze, maar het niet normaal is dat hulpverleners belaagd worden en waar het normaal is dat je je auto overal kunt parkeren zonder de angst dat deze affikt. Ik wil niet aan de zijlijn staan, ik wil voor u aan het werk." 

Waarvoor wil je je gaan inzetten in de Tweede Kamer?

"Ik wil in de kamer ervoor gaan zorgen dat Nederland haar liberale waarden en vrijheden behoudt. Ik wil voor een veilige en sterke toekomst voor onszelf en onze kinderen knokken. En ik wil aan de slag voor meer banen en een goede bereikbaarheid van en naar onze gemeente." 

Waarom ben je in Utrecht gaan wonen? 

"Het was geen vrije keus: mijn ouders zijn verhuisd naar Utrecht in 1977 ik was toen 8 jaar oud, ik kan me dan ook weinig herinneren van mijn Haagse jaren. Ik heb een hele fijne jeugd gehad in Lunetten. Utrecht is onderdeel geworden van mijn identiteit en ik ga nooit meer weg." 

Waar ben je in Utrecht het meest trots op?

"Het Vredenburg. Ik vind TivoliVredenburg écht een pareltje van Utrecht: Jong en oud genieten er van vele soorten en maten cultuur. En zelf ben ik blij dat het gelukt is er tóch een bushalte voor de deur te krijgen en een parkeergarage eronder. Je kunt er ook fijn winkelen en het is echt het snijvlak tussen het gezellige oude historische centrum en het moderne stationsgebied die allebei bij Utrecht horen."

Wat is je favoriete plekje in Utrecht? 
"De Oude Hortus. Een prachtige historische binnentuin. Ik was er ooit tuinvrijwilliger en later ook voor m’n werk ook verantwoordelijk voor het beheer en de restauratie. Ik ben er ook getrouwd met m’n eerste en enige liefde Ernestine."

Wat weten mensen niet van je? 
"Begin jaren ‘80 deed ik als tiener mee aan het NK Rubiks Cube in Hoog Catharijne. Ik kon hem toen in 23 seconden weer goed draaien en was daarmee de beste in mijn leeftijdsklasse."

Wil je zelf ook wat vragen aan André? Klik dan hier. Hij gaat graag met je in gesprek. 

Stem VVD, Stem André! Lijst 1, nummer 61.