De Utrechtse Kandidaten: Judith Tielen

Judith is momenteel gemeenteraadslid in Utrecht en ook ondernemer binnen de marketing. Ze schreef recentelijk het boek "101% ik", over je eigen merk. Judith is getrouwd en heeft drie kinderen. Wat is er nog meer te ontdekken over Judith Tielen? We stelden haar wat vragen.

Waarom heb je je verkiesbaar gesteld voor de Tweede Kamer?

"Het gaat beter met Nederland, en ook met Utrecht. Er zijn meer banen, de zorg is top en Utrecht groeit en staat bovenaan de goede lijstjes. Ik vind het belangrijk dat iedereen gaat ervaren dat het beter gaat. Ik heb hart voor de zorg en steek graag mijn handen uit de mouwen." 

Waarvoor ga jij je hardmaken in de kamer?

"Ik wil me hard gaan maken voor goede zorg voor iedereen en vooral dichtbij. Ik wil meer ruimte voor zorgmedewerkers . Ik wil meer banen en ruimte voor ondernemers en minder betutteling." 

Waarom ben je in Utrecht gaan wonen?

"Om geneeskunde te gaan studeren. Dat kan natuurlijk in meer steden, maar ik wilde graag naar de stad van mijn vader en opa: Utrecht. En Utrecht bevalt zo goed dat ik ben gebleven en ook zal blijven." 

Waar ben je in Utrecht het meest trots op?

"Utrecht is wel een grote stad, maar eigenlijk ook gewoon een aantal dorpen rond de Dom: mensen in de buurten kennen en groeten elkaar. "

Wat is je favoriete plekje in Utrecht?

"Het Griftpark: een plek voor veel Utrechters om buiten te zijn. Of ze jong of oud zijn, uit Tuindorp of Overvecht komen, willen zonnen, skaten of met hun kleuter in de zandbak. Voor ieder ruimte om te genieten."

Wat weten mensen niet van je? 

"Ik ben opgegroeid in de Achterhoek tussen de boerderijen. Wij hadden zelf wel huisdieren maar geen vee, daarom ging ik vaak helpen koeien melken en kalveren voeren bij onze buren. We gaan nu een paar keer per jaar op weekend of vakantie naar een boerderij. Voor het jeugdsentiment." 


Wil je ook een vraag stellen aan Judith? Klik dan hier. Judith gaat graag nu en na 15 maart met je in gesprek. 


Stem Utrecht, Stem Judith. Lijst 1, nummer 38!