De Utrechtse Kandidaten: Zohair el Yassini

Zohair is momenteel Provinciale Staten lid voor de VVD in de provincie Utrecht. Zohair is getrouwd en woont met zijn vrouw in Terwijde.

Waarom heb je je kandidaat gesteld voor de Tweede Kamer? 

"Ik ben opgegroeid in Overvecht. Klasgenoten kwamen terecht in de criminaliteit. Door groepsdruk was de verleiding groot om met hen te spijbelen en te gaan blowen. Ik wilde meer halen uit het leven en heb keihard gewerkt en geknokt voor dat betere leven. Samen met mijn vrouw woon ik nu gelukkig in Terwijde, Utrecht. Voor iedereen in Nederland heeft de crisis er flink ingehakt. Door met z’n allen stug door te gaan, hard te werken en een aantal jaar heel zuinig te leven, hebben we die crisis overwonnen. Maar de zorgen van veel Nederlanders blijven. Ik heb die zorgen ook.  Ik wil in de Tweede Kamer gaan knokken om die zorgen weg te nemen."

Waarvoor ga jij je hardmaken in de kamer? 

"In de kamer wil ik gaan werken voor een veiligere en betere samenleving. Ik wil knokken voor een betere zorg, zodat straks iedereen een goede oude dag heeft. Daarnaast wil ik ervoor zorgen dat iedereen zijn eigen toekomst naar voorkeur kan vormgeven." 

Waarom ben je in Utrecht gaan wonen?

"Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Ik ben opgegroeid in Overvecht. Inmiddels woon ik in Terwijde. Utrecht is mijn thuis en dat zal het altijd blijven." 

Waar ben je in Utrecht het meest trots op?

" De inwoners van Utrecht. Ze zijn recht voor hun raap en hebben hun hart op de juiste plaats. Het is altijd gezellig als je omringt wordt door Utrechters." 

Wat is je favoriete plekje in Utrecht?

"Het hart van de stad, de Oude gracht met daarbij de Stadhuisbrug en de Vismarkt. Wanneer je op de Stadhuisbrug staat en richting de winkels kijkt, met op de achtergrond de Domtoren die er boven uitsteekt, prachtig!" 

Wat weten wij niet van Zohair? 

"Ik kan helemaal losgaan op een dansvloer. Je zou het niet verwachten, maar ik kan heel goed HipHop dansen." 


Wil jij ook een vraag aan Zohair stellen? Klik dan hier

Stem Utrecht, Stem Zohair. Lijst 1, nummer 26.