De Utrechtse Kandidaten: Dennis Wiersma

Dennis is 31 jaar, werkt momenteel bij pensioenuitvoerder PGGM en is een geboren Fries. Dennis is getrouwd en woont samen met zijn vrouw in Utrecht Tuindorp. Wat valt er nog meer te weten over Dennis?

Waarom heb je je verkiesbaar gesteld voor de Tweede Kamer?

"Nederland toekomstproof! Dat is mijn missie. Alles uit het leven halen, is wat mij drijft. De politiek is daarvoor té belangrijk om je er niet mee te bemoeien. Daarom was ik actief voor de studentenvakbond en FNV Jong. Juist in het onderwijs en op de arbeidsmarkt moeten we ervoor zorgen dat je het juiste zetje krijgt voor een zekere toekomst."

Waar ga jij je in de kamer hard voor maken?

"In de Tweede Kamer wil ik aan de slag voor Utrecht en voor meer dan alleen de politiek van vandaag en morgen. Ik wil Nederland nog mooier, beter en echt duurzaam maken. Ik wil me hardmaken voor beter onderwijs dat aansluit op de arbeidsmarkt, met meer vast banen. Er moet zekerheid komen over onze pensioenen, nu en in de toekomst. En ik wil aan de slag om van Utrecht DE stad voor gave ideeën, ondernemers en nieuwe bedrijven te laten zijn." 

Waarom ben je in Utrecht komen wonen?

"Ik ben naar Utrecht gekomen om voor de belangen van studenten op te komen, als vice-voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond. En ik ben in Utrecht gebleven vanwege de liefde. Liefde voor de stad en liefde voor de vrouw die ik hier heb ontmoet (en waar ik nu mee getrouwd ben)."

Waar ben je in Utrecht het meest trots op?

"Utrecht is een van de meest innovatieve regio's in Europa. Van heinde en verre komen jongeren hier studeren, bedrijven zich vestigen en dagelijks vele forensen hier werken. Dan doe je het als stad gewoon super goed." 

Wat is je favoriete plekje in Utrecht?

"De Domtoren! De plek waar menig verliefd stel elkaar na 465 treden de liefde heeft verklaard, met een waanzinnig uitzicht op de achtergrond. Vanaf daar zie je als geen ander wat Utrecht allemaal te bieden heeft. En alternatief: Het muzieklokaal, aan de Weerdsingel. Een heerlijke plek om bij te praten of juist je even helemaal terug te trekken met een krantje, met op de achtergrond mooie klassieke stukken muziek. " 

Wat weten de meeste mensen niet van jou?

"Dat ik in een paar minuten zo een doosje met zes chocolade domtorentjes van Theo Blom op kan? Ik ben gek op chocola en domtorentjes zijn echt de beste! " 


Wil jij ook een vraag aan Dennis stellen? Klik dan hier. Hij gaat graag met je in gesprek. 


Stem Dennis, Stem Utrecht. Lijst 1, nummer 11.