Si! VVD wil de Vuelta naar Utrecht

De VVD Utrecht wil graag dat de Vuelta in 2020 in Utrecht van start gaat. Utrecht is eerder gastheer geweest voor twee internationale wielerrondes: de Giro d’Italia in 2010 en de Tour de France in 2015. Utrecht zou daarmee de eerste stad worden die alle drie de grote rondes welkom heet.

Het Business Peloton Utrecht (BPU), de provincies Utrecht en Noord – Brabant en de gemeente Breda zijn bereid gevonden voor een medefinanciering van een haalbaarheidsstudie voor de komst van de Vuelta.  De Giro d’Italia en de Tour hebben een positieve impact gehad op de aantrekkingskracht van Utrecht voor de ondernemers, toeristen en haar eigen inwoners”, aldus raadslid Judith Tielen. “Daarnaast is het organiseren van zulke evenementen een goed voorbeeld voor de publieke – private samenwerking. De Vuelta is tevens de uitgelezen kans om Utrecht als “fietsstad” op de kaart te blijven zetten en werk te maken van de erfenis van de Giro en de Tour.”

De VVD diende een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering vanavond waarin het college wordt gevraagd te kijken wat de haalbaarheid is van de komst van de Vuelta naar Utrecht. De komst van de Vuelta zou een samenwerking zijn met in ieder geval de provincie Utrecht en Noord – Brabant en de gemeente Breda. De motie werd ingediend met steun van D66 en SP. “De start van de Vuelta in Utrecht kan een hoop opleveren voor de stad Utrecht. De Tour en de Giro waren een groot succes en hebben de aantrekkingskracht van Utrecht vergroot, dit is goed voor de plaatselijke economie, maar zet Utrecht als sportstad goed op de kaart”, aldus raadslid Judith Tielen. De raad stemde met ruime meerderheid in met de motie.