Reactie Utrechtse VVD op besluit afblazen tippelzone in De Meern en Leidsche Rijn

Zojuist werd bekend dat er geen nieuwe tippelzone in De Meern of Leidsche Rijn komt. Het college laat in een brief aan de gemeenteraad weten af te zien van de mogelijke locaties aan de Boteyken in De Meern en de Elektronweg op Lage Weide.

Uit de consultatiegesprekken, maar ook uit alle mails die de raad gekregen heeft, werd al snel duidelijk hoe er werd gedacht over de beoogde locaties. Raadslid Queeny Rajkowski: “Een verstandig besluit. Ik ben blij dat de bewoners en ondernemers nu de duidelijkheid hebben gekregen waar ze om vroegen: er komt geen tippelzone in De Meern of Leidsche Rijn. Nu niet, nooit niet.”

De vraag is nu hoe verder. “Wat de VVD betreft blijft de tippelzone op de Europalaan en sluit deze uiterlijk in 2020 definitief de deuren. Er worden geen nieuwe vergunningen afgegeven en de huidige gebruikers krijgen de zorg en begeleiding die ze nodig hebben”, aldus Rajkowski.

De VVD wil snel een debat voeren over wat dit betekent voor de ontwikkeling van de Merwedekanaalzone en de toekomst van de tippelzone aan de Europalaan. Naar alle waarschijnlijkheid vindt dit debat a.s. donderdag plaats.