Gezocht: fractiemedewerker!

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan in het hart van de Utrechtse politiek? Wil je de VVD helpen met het liberaler maken van de stad? Dan zijn wij, de gemeenteraadsfractie van de Utrechtse VVD, op zoek naar jou voor de functie van: FRACTIEMEDEWERKER 16 uur per week

De Utrechtse VVD heeft een ambitieuze en enthousiaste fractie die met zes zetels in de Utrechtse gemeenteraad is vertegenwoordigd. Omdat een van onze twee medewerkers per januari raadslid wordt, zijn wij op zoek naar een nieuwe fractiemedewerker.

Wat ga je doen?
Als fractiemedewerker ben je bezig met beleidsinhoudelijke werkzaamheden voor de fractieleden, door hen inhoudelijk te ondersteunen in schriftelijke en mondelinge bijdragen. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je ook secretariële/administratieve werkzaamheden uitvoert, zoals het notuleren van vergaderingen, het organiseren van bijeenkomsten en het onderhoud van de website en social media.

Wat verwachten wij van je?
• Je hebt affiniteit met het liberalisme en de gemeente Utrecht, liefst ook woonachtig in Utrecht;
• Je hebt een actieve houding, bent inventief en initiatiefrijk;
• Je bezit goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
• Je hebt een goed organisatievermogen;
• Een flexibele en gemotiveerde houding in teamverband;
• Je bent politiek gevoelig en kan omgaan met vertrouwelijkheid;
• Je hebt ervaring met de gebruikelijke computerprogramma’s, internet en social media;
• Ervaring met bijvoorbeeld het maken van vlogs, filmpjes of andere media of bereidheid dat te leren is een pre.

Wat kan je van ons verwachten?
Een baan in een hectische, maar leuke, politieke omgeving, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Een prettige werksfeer en de bereidheid om in overleg de tijdsindeling van de werkzaamheden vast te stellen. Ook kan er van je worden gevraagd om soms ’s avonds of in het weekend te werken. Het salaris is marktconform en wordt bepaald aan de hand van de CAO voor gemeenteambtenaren. Je komt te werken in een team bestaande uit 6 raadsleden, 1 fractiemedewerker, een stagiair fractiemedewerker en een bureaumanager. Daarnaast heb je veelvuldig contact met de medewerkers van de griffie en de ondersteuning van andere partijen in de raad.

Informatie over de vacature kan worden verkregen bij Marjolijn van Dijk, bureaumanager van de Utrechtse VVD via vvd@raad.utrecht.nl of 030 – 286 11 37 (ma, di, do).

Interesse?
Stuur uiterlijk zondag 25 november a.s. je sollicitatiebrief en CV naar vvd@raad.utrecht.nl (o.v.v. sollicitatie fractiemedewerker + je naam). De eerste gesprekken vinden donderdagochtend 6 december a.s. plaats.