Schone omgeving

Wat mij opviel tijdens de feestdagen is dat er bij veel ondergrondse afvalcontainers afval naast de container werd geplaatst. Natuurlijk is dat niet netjes, en ik verwacht ook dat niemand dat doet. Maar het gebeurt toch.

Eerder heb ik namens de VVD de verantwoordelijk wethouder hierop gewezen: “zorg er nou voor dat de straten schoon zijn en dat er geen afval naast de ondergrondse afvalcontainers wordt geplaatst. En als dat gebeurt, zorg dan voor handhaving”. En ja, de oorzaak moet natuurlijk ook aangepakt worden: volle containers tijdig legen. Diverse containers zijn al voorzien van een sensor, waardoor de gemeente precies weet wanneer de container vol zit. Tenminste, als de sensoren werken.

Ook heeft de VVD in het najaar nog ingestemd met een proef om alle containers open te zetten, zodat je zonder pasje je afval in de container kan gooien (en er niet naast zet). Dat zou moeten helpen.

Opvallend is dat de rotzooi niet alleen bij ondergrondse afvalcontainers voor restafval is, maar ook bij de containers voor papier, en bij de containers voor plastic. Het lijkt alsof het sinds de kerstdagen steeds erger wordt. Daarom wil ik namens de VVD ook weten waar dit allemaal speelt. Mocht het bij de ondergrondse afvalcontainers, voor welk type afval dan ook, een rotzooi zijn, maak dan een foto en stuur mail deze met de locatie en datum naar: vvd@raad.utrecht.nl.

Met deze bewijsstukken in de hand zal ik dan namens de VVD de wethouder erop aanspreken dat hij ervoor moet zorgen dat de omgeving schoon blijft. Help je mee?