Startups in Utrecht

Krijgen startups voldoende ruimte om te groeien? Wat kan de gemeente beter doen om dit te faciliteren? Startups zorgen voor innovatie en voor werkgelegenheid in Utrecht. Vanuit de gemeente kan af en toe net dat zetje extra gegeven worden. Maar een ondernemer is en blijft een ondernemen. Dus zelf ondernemen en zelf verantwoordelijk zijn voor je eigen succes.

Startups worden gefaciliteerd via incubators zoals Utrecht Inc. (opgericht vanuit de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht). Hiermee worden startende ondernemers geholpen om op eigen benen te staan en verder te groeien. Als gemeente wordt er gezorgd voor bedrijfsverzamelgebouwen waar startups elkaar kunnen helpen: er heerst een sfeer van innovatie en groei. Dat is mooi om te zien. Er is alleen wel een tekort aan ruimte. Daar zou de gemeente een helpende hand kunnen bieden: niet als verhuurder, maar het mogelijk maken om het aantal bedrijfsverzamelgebouwen uit te breiden.

Daarnaast is de gemeente ook partij op de markt: natuurlijk zal een startup gewoon in concurrentie haar producten en diensten kunnen aanbieden, maar minder starheid in het inkoopbeleid van de gemeente kan helpen om ook als kleine partij kans te maken op een opdracht.

Ben jij startende ondernemer, oftewel een startup? Dan kan je jouw idee├źn hierover natuurlijk altijd delen met VVD fractie: mail Martijn: martijn.van.dalen@raad.utrecht.nl