Géén fietsbrug over de monumentale Weerdsluis

Een brug dwars over de monumentale Weerdsluis heen? Dat is géén optie! Ons raadslid Marijn de Pagter wil dat de gemeente stopt met de plannen voor een brug bij de Weerdsluis. In een filmpje op RTV Utrecht legt Marijn uit waarom.

Na een bezoek aan bewoners aan de Weerdsingel Oostzijde – samen met PvdA-raadslid Bülent Işik - vroeg Marijn stukken op bij ambtenaren. Wat bleek? Al in 2016 heeft de gemeente tekeningen gemaakt van een brug dwars over de Weerdsluis en een grote brug schuin over het water.Tot nu toe wist de gemeenteraad alleen dat er op hoofdlijn wordt gekeken naar een brug bij de Weerdsluis. Dat de gemeente zo serieus naar allerlei bruggen had gekeken, was nieuw.

Het is echt bizar dat de gemeente kijkt naar een brug dwars over een Rijksmonument heen”, geeft Marijn aan. “Dat is voor ons geen enkele optie op deze mooie, historische plek.

Nog bizarder optie: grote brug over het water

De gemeente kijkt ook naar een grote brug schuin over het water tussen de Weerdsingel Westzijde en Oostzijde. Dat is voor de VVD óók geen optie. Zo’n brug zou het zicht ernstig aantasten. Ook zouden de vlonders en steigers aan de Weerdsingel (waar bijvoorbeeld de Sint jaarlijks aanmeert) ervoor moeten wijken...

Een plaatje dat de gemeente in 2016 maakte van een grote brug over het water. De VVD vindt dit een bizar plan.

Schriftelijke vragen

VVD en PvdA hebben samen meer dan 50 vragen ingediend over de brug, de keuze voor deze fietsroute, de inrichting van de Weerdsingel en participatie met bewoners. Wethouder Lot van Hooijdonk moet deze vragen in principe binnen 4 weken beantwoorden.