Queeny bedankt! Welkom Erik.

Er is een tijd van komen en gaan. De tijd van gaan is eerder dan voorzien. Vandaag neemt Erik van der Marel het stokje over van raadslid Queeny Rajkowski. Zondag 1 december jl. werd bekend dat Queeny op plek 13 van de kandidatenlijst staat voor de Tweede Kamerverkiezingen.

De afgelopen 7 jaar heeft Queeny zich ingezet voor verschillende onderwerpen in de gemeenteraad: openbare orde en veiligheid, werk en inkomen, participatie, Overvecht, Amsterdamsestraatweg, Kanaalstraat/Damstraat, onderwijs, emancipatie en discriminatie en digitale dienstverlening.

Queeny Rajkowski: “Ik ben zeer vereerd om het belangrijke werk van velen van dichtbij te mogen zien. Zoals brandweermensen, agenten, boa’s, wijkwerkers en zo nog veel meer. En al die vrijwilligers die zich dag en nacht voor onze mooie gemeente inzetten. Ik ga uit de Utrechtse gemeenteraad, maar ik blijf in Utrecht.”

Erik van der Marel is geen onbekende in de Utrechtse gemeenteraad. Van september 2006 tot maart 2010 was hij al raadslid voor de Utrechtse VVD. Hij stelt zich graag voor:

Wie is Erik?

Ik woon nu ruim 40 jaar in Utrecht, waar ik naar toe ben gekomen om rechten te studeren. En als je dan in de meest bourgondische stad boven de rivieren aankomt dan ga je als (halve) Brabander nooit meer weg. Dat heb ik dan ook niet gedaan. Als je in een fijne stad als Utrecht mag wonen, moet je ook wat voor de stad terug doen -vind ik. Vraag niet wat je stad voor jou kan doen, maar wat jij voor je stad kan doen, zoals dat dan heet. En dan is het stadsbestuur een plek waar je dat zéker kunt.

Naast mijn raadslidmaatschap ben ik (mede)-eigenaar van enkele bedrijven en vervul ik meerdere andere bestuursfuncties. De leukste daarvan is regent te zijn van het Eloyen gasthuis in de Boterstraat. Hoewel dit 15de eeuwse gasthuis die functie niet meer heeft, is het wel de zetel van het oudste nog bestaande beroepsgilde uit Utrecht: het smedengilde. En nee, ik ben geen smid.

Klik hier voor een overzicht van alle portefeuilles.