Vacature fractiemedewerker

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan in het hart van de Utrechtse politiek? Ben je (bijna) afgestudeerd en wil je de Utrechtse VVD helpen met het liberaler maken van de stad? Dan zijn wij, de raadsfractie van de Utrechtse VVD, op zoek naar jou voor de functie van: fractiemedewerker 32 uur per week.

Wie zijn wij?

De Utrechtse VVD heeft een ambitieuze en enthousiaste fractie die met zes zetels in de Utrechtse gemeenteraad is vertegenwoordigd en wordt ondersteund door een professioneel fractiebureau.

Wat ga je doen?

Als fractiemedewerker ben je bezig met beleidsinhoudelijke werkzaamheden voor de fractieleden, door hen inhoudelijk te ondersteunen in schriftelijke en mondelinge bijdragen. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je ook secretariële/administratieve werkzaamheden uitvoert, zoals het: notuleren van vergaderingen, bijhouden van de agenda en fractiefinanciën, organiseren van bijeenkomsten en onderhoud van de website en onze social mediakanalen.

Wat verwachten wij van je? Je bent/hebt:

  • Communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Bestuurlijk/politiek sensitief en kan omgaan met vertrouwelijkheid;
  • Affiniteit met het liberalisme en Utrecht en bent liefst ook woonachtig in onze stad;
  • Een actieve houding, bent inventief en initiatiefrijk;
  • Een goed organisatievermogen en bent in staat zelfstandig te werken;
  • Een flexibele en gemotiveerde houding en bent een teamspeler;
  • Ervaring met de gebruikelijke kantoorsoftware zoals Office 365, WordPress en social media;

Wat kan je van ons verwachten?

Een startersfunctie in een hectische, maar leuke en leerzame omgeving, in het hart van de Utrechtse politiek, waarbij veel ruimte is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Een prettige werksfeer en de bereidheid om in overleg de tijdsindeling van je werkzaamheden vast te stellen. Ook kan er van je worden gevraagd om soms ’s avonds of in het weekend te werken. Je krijgt een marktconform salaris, vakantiegeld en een 13e maand. Je krijgt een dienstverband voor in ieder geval een jaar, met de mogelijkheid tot een verlenging.

Je komt te werken in een team bestaande uit 6 raadsleden, 2 fractiemedewerkers en een stagiair. Daarnaast heb je veelvuldig contact met de medewerkers van de griffie en de ondersteuning van andere partijen in de Utrechtse gemeenteraad.

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij Dimitri Gilissen, fractievoorzitter van de Utrechtse VVD via d.gilissen@raad.utrecht.nl of 06 - 53 96 12 12.

Interesse?

Stuur uiterlijk op zondag 28 februari a.s. je sollicitatiebrief en CV naar vvd@raad.utrecht.nl (o.v.v. sollicitatie fractiemedewerker + je naam). De gesprekken vinden plaats in de week van 1 maart 2021.

Update: de vacature is verlengd tot zondag 7 maart.