Marijn de Pagter voorgedragen als lijsttrekker van de Utrechtse VVD

Het bestuur van de Utrechtse VVD draagt ons raadslid Marijn de Pagter voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Fractievoorzitter en raadslid Dimitri Gilissen heeft aangegeven na drie raadstermijnen niet meer verkiesbaar te zijn en neemt aan het einde van deze periode afscheid van de gemeenteraad.

Marijn is geen onbekende in de Utrechtse politiek. Hij is sinds 2019 raadslid en was daarvoor al drie jaar werkzaam als fractiemedewerker. In de periode 2016-2018 was hij bestuurslid van de Europese liberale jongerenorganisatie. In het dagelijks leven werkt hij bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Voorzitter van Utrechtse VVD Petra Habets: “Marijn heeft zich de afgelopen jaren laten zien als een actief en benaderbaar raadslid. Hij heeft vanuit de oppositie verschillende zaken bereikt en is een echte bruggenbouwer. Wij hebben er vertrouwen in dat Marijn met de fractie, kandidaten, en vrijwilligers een mooie campagne gaat opzetten, om het gesprek met zoveel mogelijk Utrechters, Vleutenaren en Merenezen aan te gaan.”

Afscheid Dimitri Gilissen

Fractievoorzitter Dimitri Gilissen heeft onlangs aan het bestuur aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een vierde termijn als raadslid. Hij neemt aan het einde van deze raadsperiode afscheid van de Utrechtse raad. Petra Habets “Wij danken Dimitri voor zijn enorme inzet in de afgelopen elf jaar, waarvan zeven jaar als fractievoorzitter. Onder zijn lijsttrekkerschap groeide de VVD-fractie bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 van vijf naar zes zetels.”

Procedure

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 19 mei aanstaande beslissen de leden van de Utrechtse VVD wie de lijsttrekker wordt. Andere kandidaten voor het lijsttrekkerschap kunnen zich tot 2 april a.s. melden bij het bestuur.