Parkeerbalans op de Hoogbouwkavel Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn wordt een hoogbouwkavel voorbereid. Dit gaat om het plan MARK – een verticaal dorp met ongeveer 1200 huur- en koopwoningen. Het plan is om drie torens te bouwen die variëren in hoogte, tot circa 140 meter. Raadslid Gertjan te Hoonte heeft kritisch gekeken naar het Stedenbouwkundig plan dat er ligt, en vragen gesteld over de parkeerbalans die de ontwikkelaar aan wil houden voor dit project.

Hoogbouwkavel MARK

© Gemeente Utrecht

De Utrechtse VVD is enthousiast over de nieuwe hoogbouwkavel MARK in Leidsche Rijn Centrum Noord. Het plan, dat nog gestart is in de vorige collegeperiode, is een mooi plan om een verticaal dorp te bouwen, wat veel nieuwe woongelegenheid mee zal brengen naar Utrecht. Ons raadslid Gertjan te Hoonte heeft een aantal kanttekeningen over de parkeerbalans van dit nieuwe project. Het aantal parkeerplaatsen in het ontwerp van de hoogbouwkavel loopt terug. Er wordt uitgegaan van beschikbaarheid van parkeerplekken deels op de kavel, en deels in de omgeving. Veel nog lege plekken die het college als parkeerplek in de omgeving wil aanbieden, hebben al een andere bestemming.

Om deze reden diende raadslid Gertjan te Hoonte op donderdag 17 juni 2021 een motie in die meer duidelijkheid over parkeergelegenheid eist. Ook maakte hij kenbaar dat parkeerplaatsen moeten worden meegenomen in het ontwerp van de ontwikkelaar, in ieder geval totdat de ontwikkelaar de parkeerplaatsen elders heeft zeker gesteld. De Wethouder heeft nu toegezegd eerder naar de raad te komen met informatie over de toekomstige parkeeroplossing. Zo proberen wij het parkeerprobleem vooraf te voorkomen.