Vacature Fractiemedewerker 32u

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan in het hart van de Utrechtse politiek? Ben je (bijna) afgestudeerd en wil je de Utrechtse VVD helpen met het liberaler maken van de stad? Dan zijn wij, de raadsfractie van de Utrechtse VVD, op zoek naar jou! Wij zoeken een nieuwe fractiemedewerker voor 32 uur per week.

Wie zijn wij?

De VVD Utrecht is één van de grootste en gezelligste politieke netwerken van Nederland. Wij zijn een jong netwerk, waar veel enthousiaste vrijwilligers zich graag voor inzetten. De fractie is vertegenwoordigd met zes raadsleden en wordt ondersteund door een professioneel fractiebureau. Het fractiebureau bestaat uit jonge enthousiaste liberalen die jou graag willen verwelkomen binnen het team! Wat ga je doen? Als nieuwe collega kom je ons team versterken met diverse werkzaamheden voor de fractieleden. Je vindt het niet erg om de nodige secretariële/administratieve werkzaamheden uit te voeren, zoals het notuleren van vergaderingen, het bijhouden van de financiën, het bijhouden van de agenda, en organiseren van werkbezoeken. Je vindt het belangrijk dat raadsleden zo goed mogelijk voor de dag komen, en je wil hen daar zo goed mogelijk bij helpen. Je weet van aanpakken en kan goed regelen. Tot slot help je de fractie ook door de website en onze sociale mediakanalen te onderhouden.

Wat verwachten wij van jou? 

  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk; 
  • Je kan goed omgaan met vertrouwelijkheid en hebt interesse in de politiek;
  • Affiniteit met het liberalisme, de gemeente Utrecht en bent liefst ook woonachtig in onze stad; 
  • Je hebt een actieve houding, bent inventief en een teamspeler; 
  • Je kunt goed zelfstandig werken en het hoofd koel houden in drukke periodes;
  • Je hebt kennis van de gebruikelijke kantoorsoftware zoals Office 365 en WordPress. 

Beschik je niet over deze skills maar ben je wel erg enthousiast en leergierig? Geen probleem, wij laten ons graag verrassen!

Wat kan je van ons verwachten?

Wij hebben voor jou een startersfunctie in een beweeglijke en leuke en leerzame omgeving, in het hart van de Utrechtse politiek. Wij hebben persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan, en willen jou hierbij graag helpen! Bij de VVD Utrecht zijn wij trots op de prettige werksfeer en de bereidheid om in overleg de tijdsindeling van je werkzaamheden vast te stellen. Wij vragen ook enige flexibiliteit van jou. Zo kan er in drukke periodes van je worden gevraagd om ’s avonds of in het weekend te werken. Je krijgt een marktconform salaris, vakantiegeld en een 13e maand. Je krijgt een dienstverband voor in ieder geval een jaar met de mogelijkheid tot een verlenging. Je komt te werken in een flexibel team bestaande uit 6 raadsleden en 3 fractiemedewerkers. Daarnaast heb je ook veelvuldig contact met de medewerkers van de griffie en de ondersteuning van andere partijen in de Utrechtse gemeenteraad.

Meer informatie over de vacature kan worden verkregen bij vicefractievoorzitter Tess Meerding van de Utrechtse VVD via t.meerding@raad.utrecht.nl of 06 49 94 11 67 Interesse? Stuur je sollicitatiebrief en CV voor 24 oktober 2021 naar vvd@raad.utrecht.nl (o.v.v. sollicitatie fractiemedewerker + je naam).