Vertrouwde en nieuwe gezichten op kandidatenlijst Utrechtse VVD

Het bestuur van de Utrechtse VVD publiceert vandaag de concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. In de top 10 van de lijst staan naast vertrouwde ook diverse nieuwe gezichten.

"Ik ben enorm trots op deze lijst", zegt lijsttrekker Marijn de Pagter. "Het zijn stuk voor stuk enthousiaste mensen, die met hun verschillende achtergronden en ervaringen willen bouwen aan Utrecht.

De zittende raadsleden Tess Meerding en Gertjan te Hoonte keren terug op plaats 2 en 4. De hoogste nieuwkomer op de lijst is Margreet Ramaker (3). Verder staan in de top tien Mariam Al-Saqaff (5), Anna Elkerbout (6), Daan Hakkert (7), Kimmy Verlinden (8), Peter-Jort Bakhuis (9) en Charles Schijf (10). De raadsleden Erik van der Marel, Martijn van Dalen en Dimitri Gilissen zijn lijstduwer.

Het bestuur heeft de concept-kandidatenlijst samengesteld op basis van een advies van de kandidaatstellingscommissie. Die commissie werd voorgezeten door Kees Geldof, oud-wethouder van Utrecht. De ledenvergadering van de Utrechtse VVD stelt op woensdag 24 november de definitieve kandidatenlijst vast.

De top 10 uitgelicht


1 - Marijn de Pagter (Vleuten-De Meern)

Marijn (31) is een benaderbare bruggenbouwer die zich onvermoeibaar inzet voor de inwoners van Utrecht, Vleuten, en de Meern. Keer op keer heeft Marijn laten zien de verbinding te kunnen leggen tussen inwoners en gemeente, tussen oppositie en coalitie, om gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen en tot betere uitkomsten te komen. Marijn woont met zijn vriendin en twee katten in Vleuterweide en werkt als senior specialist bij de gemeente Den Bosch.

2 – Tess Meerding (Oost)

Tess (26) is een scherp debater die geen water bij de wijn doet als het om een leefbaar en veilig Utrecht gaat. Zij is sterk gedreven om vanuit de politiek een positieve impact te hebben op de inwoners en ondernemers van Utrecht en herkenbaar op thema’s als het tegengaan van straatintimidatie en huisvesting voor studenten en starters. Haar enthousiasme en kunde maken Tess tot een liberaal visitekaartje voor de gehele Utrechtse politiek. Tess woont in de wijk Oost en is werkzaam als jurist bij een advocatenkantoor.

3 – Margreet Ramaker (Leidsche Rijn)

Margreet (47) wil - als hoogste nieuwe binnenkomer op de lijst - haar prachtige stad nog aantrekkelijker en leefbaarder maken. Zij is technisch sterk, uit zich duidelijk, en kan bogen op gedegen achtergrondkennis over de bredere regionale agenda en mobiliteit. Als oud-voorzitter van COC Midden-Nederland zette zij zich al eerder in voor Utrecht en omstreken. Zij woont met haar vriendin, dochter en zoon in 't Zand (Leidsche Rijn) en werkt voor de provincie Flevoland.

4 – Gertjan te Hoonte (Leidsche Rijn)

Gertjan (44) is inhoudelijk ijzersterk en steekt anderen aan met zijn grote plezier in en enthousiasme voor het werk als raadslid. Zijn passie brandt het felst wanneer hij opkomt voor "zijn kant van de gele brug" en oogstte bij vriend en vijand lof voor zijn zeer gedegen en uitvoerig uitgewerkte plan voor woningbouw in Rijnenburg. Naast zijn indrukwekkende dossierkennis is Gertjan ook een rasechte liberaal die onverschrikt staat voor waar hij in gelooft. Gertjan is ZZP’er en woont met zijn vrouw en drie kinderen aan de rand van Leidsche Rijn Centrum.

5 – Mariam Al-Saqaff (Zuidwest)

Mariam (27) wil dat iedereen de kansen en mogelijkheden krijgt die zij ook heeft genoten. Uit ervaring weet ze dat veiligheid en gelijke kansen de basis zijn voor perspectief op de betere toekomst die alle ouders hun kinderen gunnen, en dat er met name in Kanaleneiland en Overvecht nog belangrijke stappen te zetten zijn. Zij bijt zich het liefst op een onderwerp vast om echt de diepte in te gaan. Mariam is onlangs getrouwd en woont met haar echtgenoot in Transwijk. In het dagelijks leven is ze adviseur bij Berenschot.

6– Anna Elkerbout (Noordoost)

Anna (28) is gedreven en intelligent. Bij de VVD heeft ze laten zien dat ze initiatieven niet alleen start maar ook van de grond krijgt. Ze vindt het belangrijk zich te blijven ontwikkelen. Die houding wil ze ook inzetten als raadslid: de inwoners van de stad moeten zichzelf kunnen ontwikkelen en ontplooien. Anna woont in Tuindorp en werkt bij het ministerie van defensie als beleidsmedewerker.

7 – Daan Hakkert (Zuid)

Daan (50) zegt waar het op staat. Zijn eerlijke en directe openheid is even ontwapenend als zijn bulderende lach aanstekelijk is. Zijn ervaring uit het buitenland heeft hem geleerd door mooie praatjes heen te prikken om tot de kern van de zaak te komen, en zijn belangrijkste asset is een goedontwikkeld vermogen om naar de ander te luisteren. Daan is in het internationale bedrijfsleven sales professional op het gebied van cybersecurity en woont met z’n vrouw en kinderen in Hoograven.

8 – Kimmy Verlinden (Zuidwest)

Kimmy (23) heeft als fractiemedewerker al bewezen dat ze een bron van creatieve energie en een gangmaker is. Ook is ze zeer leergierig; in korte tijd leerde zij het politieke proces van binnen kennen. Kimmy is een doorzetter. In haar persoonlijke leven en in haar werk voor een liberaler Utrecht heeft ze laten zien niet snel op te geven. Kimmy woont in Transwijk en na het afronden van een MBO-studie studeert zij nu communicatie aan de HU.

9 – Peter-Jort Bakhuis (Binnenstad)

Peter-Jort (22) bezit een zeldzame combinatie van intellectuele beschouwing en daadkracht, een echte doener. De politiek is hem niet vreemd. Al op 18-jarige leeftijd nam hij zitting in de gemeenteraad van Hellendoorn, maar na een tijd buiten de politieke arena begon het onvermijdelijk toch weer te kriebelen en is hij beschikbaar zijn kwaliteiten voor Utrecht in te zetten. Peter-Jort noemt de Binnenstad zijn thuis, doet nu een master rechten aan de UU en heeft hiervoor gestudeerd aan UCU.

10 – Charles Schijf (Noordwest)

Charles (46) draagt met passie en enthousiasme klassiek liberale overtuigingen uit. Hij levert op een actieve en gedreven manier zijn positieve bijdrage en is altijd in voor een inhoudelijke discussie. Charles is enthousiast sporter (o.a. tennis en hardlopen), woont 15 jaar in Utrecht (Pijlsweerd) en werkt als senior manager Zorgcontrol in de zorg.

Alle kandidaten op een rij

1. Marijn de Pagter
2. Tess Meerding
3. Margreet Ramaker
4. Gertjan te Hoonte
5. Mariam Al-Saqaff
6. Anna Elkerbout
7. Daan Hakkert
8. Kimmy Verlinden
9. Peter-Jort Bakhuis
10. Charles Schijf
11. Tom Heimweg
12. Sanna van der Hoeven
13. Dwight van Schoorl
14. Floris van Eck
15. Titinbo Erna Aviankoi
16. Jan van Rijnbach
17. Michiel Krijvenaar
18. Roger Zetz
19. Arjen Koomen
20. Hessel van Beek
21. Frank Kuipers
22. Svenja Peters
23. Aryan Aziezie
24. Sjef de Pont
25. Nathalie Soeteman
26. Miquel Ekkelenkamp
27. Marijn de Vries
28. Ewout Lubberdink
29. Joppe van Gent
30. Roel Geilleit
31. Theo Hoveling
32. Collin van der Moezel
33. Geert Wegman
34. Richard Nijhoff
35. Mart Teunissen
36. Christa Tydeman
37. Veerle Oude Alink
38. Latisha Meijer
39. Erik van der Marel
40. Martijn van Dalen
41. Dimitri Gilissen