Tegenbegroting: Bouwen aan Utrecht

Vandaag bespreekt de gemeenteraad de begroting voor 2022. De VVD vindt dat de coalitie verkeerde keuzes maakt en presenteert daarom een tegenbegroting. We kiezen voor lastenverlichtingen voor inwoners én investeringen in de stad om te bouwen aan Utrecht.

Met deze tegenbegroting gaan we op allerlei manieren bouwen aan Utrecht. We bouwen bijvoorbeeld letterlijk tienduizenden duurzame woningen in de stad door te starten met woningbouw in polder Rijnenburg. We bouwen aan een veilig Utrecht, door fors te investeren in meer handhavers, het tegengaan van ondermijning en het aanpakken van straatintimidatie. En we bouwen aan een duurzamer Utrecht, door aanzienlijk te investeren in vergroening van de gemeente.

De afgelopen jaren is de rekening te eenzijdig verdeeld. De coalitie heeft er keer op keer voor gekozen om de rekening bij onze inwoners neer te leggen door de belastingen te verhogen. De VVD laat zien dat het anders kan, door ook naar de uitgaven te kijken. Zo vinden we een balans tussen een bijdrage van inwoners en een bijdrage van de gemeente zelf bij het oplossen van de problemen van deze tijd.

In de bijlage van dit artikel vind je de spreektekst van fractievoorzitter Marijn de Pagter en ook de tegenbegroting.