Wilt u ook geen betaald parkeren in uw buurt?

De gemeente Utrecht is van plan om de komende 12 jaar in heel de gemeente betaald parkeren in te voeren. Van Haarzuilens tot Lunetten en van Veldhuizen tot Overvecht.

De VVD is fel tegen het plan. U ook? Dan kunt u helpen en bijvoorbeeld één of meer van deze vijf dingen doen:

Met de poster laat u zien dat u geen betaald parkeren in uw buurt wilt. U kunt de poster eenvoudig zelf uitprinten of laten drukken via deze link. Haalt u de poster liever bij ons op? Dat kan ook! Neem contact met ons op via vvd@utrecht.nl. U krijgt dan een poster in A3-formaat.

  • Vertel uw buren over dit plan en vraag ze om de poster ook voor hun raam te hangen

Het helpt enorm als u uw buren vertelt wat de gemeente van plan is. Vraag uw buren ook de poster voor hun raam te hangen. Zo wordt letterlijk zichtbaar hoeveel mensen tegen dit plan zijn. Hebt u het uw buren verteld? Denk dan ook aan uw familie, vrienden en collega's.

Via onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook laten we u weten wat u zelf kunt doen om betaald parkeren in uw buurt tegen te gaan.

  • Deel uw verhaal met de fractie

Laat ons weten waarom u zelf tegen betaald parkeren in uw woonwijk bent. Misschien hebt u daar een heel persoonlijke reden voor. Deel uw verhaal met de fractie via vvd@utrecht.nl

  • Word een ophaalpunt voor onze posters

Wilt u de posters helpen verspreiden? Meld u dan aan als een ophaalpunt voor onze posters. We komen dan met alle plezier posters brengen, die u zelf kunt verspreiden in uw buurt. Neem contact met ons op via vvd@utrecht.nl.

De VVD is fel tegen betaald parkeren in de hele gemeente

De VVD is fel tegen het invoeren van betaald parkeren in de hele gemeente. Daar hebben we allerlei redenen voor.

  • Wij willen dat buurten zelf beslissen of er betaald parkeren komt. Dat was tot nu toe ook altijd zo in Utrecht. Betaald parkeren werd alleen in een buurt ingevoerd als een meerderheid van de bewoners vóór stemde. We willen dat dat zo blijft.
  • Wij vinden dat betaald parkeren er alleen moet komen als er overlast is. Op heel veel plekken, zoals in De Meern, Terwijde en Zuilen, is helemaal geen parkeeroverlast. Daar is genoeg plek om de auto te parkeren. Het is dus ook helemaal niet nodig om daar betaald parkeren in te voeren. 
  • Veel mensen hebben de auto gewoon nodig. Bijvoorbeeld voor hun werk, voor kinderen, voor mantelzorg. Ook als er betaald parkeren is, hebben al die mensen de auto nog steeds nodig. Het enige effect van betaald parkeren is dat inwoners meer belasting gaan betalen. Dat wil de VVD niet.
  • We willen niet dat de auto een melkkoe wordt voor het Utrechtse stadsbestuur. Automobilisten betalen al veel belasting. Daar zouden de kosten van parkeervergunningen en de parkeerkosten voor bezoek bovenop komen. Als het aan sommige partijen in de gemeenteraad ligt betaalt het bezoek in jouw woonwijk straks zo'n 5 euro per uur. Dat is zo'n twee euro per uur meer dan in het centrum van Amersfoort. Dat is bizar en dat is nergens voor nodig.

Welke partijen zijn voor het plan om in de hele gemeente betaald parkeren in te voeren?

Het plan is bedacht door de coalitie van GroenLinks, D66, PvdA, Student&Starter en ChristenUnie. Dat is een meerderheid in de Utrechtse gemeenteraad. De gemeenteraad stemt op 25 april over het plan.

Zoekt u meer informatie over het plan?

De gemeente is van plan om betaald parkeren in twaalf jaar tijd in de hele gemeente in te voeren, volgens het schema op de kaart hieronder. Voor meer informatie gaat u naar de website van de gemeente.