VVD wil opheldering over uitstel herinrichting Castellumlaan

De VVD in Utrecht wil opheldering over het uitstel van de herinrichting van de Castellumlaan in De Meern. Vorige maand maakte de gemeente bekend dat er niet genoeg geld is om het hele project nu uit te voeren. Wat er nog wel gaat gebeuren en wanneer, is niet bekend. De VVD wil daar duidelijkheid over en wil dat de schop zo snel mogelijk de grond in gaat.  

De VVD is verbaasd over het bericht dat de gemeente in de wijk verspreidde. VVD-raadslid Marijn de Pagter wijst erop dat het wegdek van de Castellumlaan in slechte staat is en dat omwonenden zorgen hebben over de verkeersveiligheid. “Het is bizar dat de gemeente dit project op de lange baan schuift, want de Castellumlaan heeft echt dringend onderhoud nodig” zegt De Pagter. “We willen snel actie van het stadsbestuur.” 

In 2022 begon de gemeente met het maken van plannen voor de Castellumlaan. Die plannen zijn stil komen te liggen. Wat er nu met de Castellumlaan gaat gebeuren, is onduidelijk. Daarom heeft de VVD in een reeks raadsvragen samen met het CDA om opheldering gevraagd. 

Schrappen voor bezuinigen? 

De VVD wil ook opheldering over het moment van het wijkbericht. De gemeenteraad moet deze zomer nog keuzes maken over bezuinigingen. Toch lijkt er op de Castellumlaan al bezuinigd te zijn. De Pagter: “We gaan ons best om alsnog geld vrij te maken, zodat de Castellumlaan snel kan worden aangepakt.”