Raad steunt VVD-voorstel voor behoud van Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern

Het Wijkservicecentrum in Vleuten-De Meern blijft bestaan. De raad steunde een voorstel van de VVD om het Wijkservicecentrum niet weg te bezuinigen.

De gemeente Utrecht heeft een tekort van tientallen miljoenen euro’s. Het stadsbestuur overweegt daarom om het aantal wijkbureaus te verlagen. Het stadsbestuur wilde daarbij ook nadenken over het sluiten van het Wijkservicecentrum in Vleuten-De Meern na 2028. De VVD verzette zich tegen dat idee en diende daarom een voorstel in om het Wijkservicecentrum open te houden.

Fractievoorzitter Tess Meerding is blij dat een meerderheid van de gemeenteraad het voorstel van de VVD steunde. “Vleuten-De Meern verdient een eigen Wijkservicecentrum met burgerzakenbalies”, zegt Meerding. “Het is in inwoneraantal en oppervlakte de grootste wijk in Utrecht. Ook is de locatie goed bereikbaar met de auto.

” De VVD wijst er verder op dat het bestaan van het centrum een historische en principiële betekenis heeft, omdat Vleuten-De Meern in het verleden een zelfstandige gemeente was. Meerding: “Gelukkig is de sluiting van het Wijkservicecentrum nu van de baan en kunnen onze inwoners er ook in de toekomst terecht voor hun paspoort.”