Stationsgebied

De Utrechtse VVD is trots op de metamorfose van het stationsgebied. Het stationsgebied is niet alleen dé plek voor overstappen, het is ook een prettig verblijfsgebied en ideaal voor evenementen.

Het stationsgebied heeft de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan. Utrecht CS heeft zich ontplooid tot een echte OV-terminal waar reizigers per bus, fiets, trein én auto kunnen overstappen. Utrecht CS als draaischijf van Nederland groeit enorm de komende jaren en dankzij de nieuwe OV-terminal zijn we klaar voor het groeiende aantal passagiers per jaar.

De VVD wil de OV-verbindingen verder verbeteren, een proces waarbij Utrecht Centraal een cruciale rol speelt. 

Een toename van het aantal hotelkamers rondom Utrecht Centraal is ook een bijkomstigheid van de groei van dit gebied. De VVD ziet graag dat hotelkamers verspreid worden over andere Utrechtse treinstations zoals Vaartsche Rijn, Leidsche Rijn en Overvecht.

De VVD ziet graag dat de werkzaamheden rondom het station zo snel mogelijk worden afgerond. 

Jaarbeursterrein

De herontwikkeling van het Beurskwartier (Jaarbeursterrein) verdient door de unieke ligging speciale aandacht. Wij zien graag het stedelijk karakter van Utrecht weerspiegeld. Hoogbouw, goede openbare ruimte en mooie parken passen hier goed bij. Kwaliteit staat voorop.

Parkeerproblemen hoort de gemeente binnen de geldende parkeernormen op te lossen met ondergrondse parkeerplekken. Ondergrondse parkeergarages voor bewoners zorgen voor een kwalitatief hoogwaardige uitstraling van de straten en bieden comfort aan de toekomstige bewoners. 

De VVD vindt het belangrijk dat er niet alleen ruimte komt voor nieuwe woningen en andere functies in het Stationgebied, maar dat juist ook de kwaliteit van de openbare ruimte verbetert. Dankzij de VVD is er geld gereserveerd voor het herstel van de Catharijnesingel. Ook heeft een amendement van de VVD gezorgd voor een extra park in het Stationsgebied: Het Lombokpark. In plaats van een klein pleintje komt er nu een 5 keer zo groot park, op de plaats van nóg meer woningen. Wij vinden dat juist in een gebied met veel nieuwe appartementen ook veel openbaar groen moet zijn voor recreatie: deze nieuwe bewoners hebben immers zelf geen privétuintjes.