Openbare Ruimte en Groen

Bij de Utrechtse VVD vinden wij het belangrijk om de kwaliteit van de openbare ruimte te verbeteren. Graag zien wij andere en vooral slimmere investeringen om de openbare ruimte voor iedereen aangenamer te maken.

Groen Amelisweerd

© Hetty van Oijen

Het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte vinden wij een belangrijke taak van de gemeente. Met slimme investeringen is deze kwaliteit te verhogen. Achterstallig onderhoud is deels ingelopen, maar er moet nog veel gebeuren op een aantal andere plekken in de stad. Wij vinden het aanpakken van slechte stukken openbare ruimte belangrijker dan de herinrichting van bestaande goede plekken.

Vernieling en graffiti dient direct aangepakt te worden door de gemeente. Een mooie, nette openbare ruimte motiveert bewoners en bezoekers om dit ook zo te houden. 

Voor de investeringen in de openbare ruimte kijkt de VVD niet alleen naar de eenmalige investeringskosten. De VVD wil graag een financieel verantwoorde beslissing maken, en daar ook draagvlak voor creĆ«ren. Daarom wordt voor de investeringen in de openbare ruimte onder andere naar de levensduurkosten gekeken. De VVD ziet graag dat de ontwikkelaars van de openbare ruimte gemotiveerd zijn om kwaliteit te leveren. Dit willen wij doen door in de eerste jaren de kosten voor het onderhoud mee te nemen in de aanbesteding, waardoor er ook op onderhoudskosten bespaard kan worden. 

Slimme investeringen kunnen ook nieuwe technieken zijn waarmee energielasten worden beperkt of de milieubelasting kan worden verlaagd.