LHBTI+

De VVD vindt het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt in Utrecht.

Niets is zo belangrijk als veilig boodschappen kunnen doen, naar school kunnen gaan of uitgaan. Zonder veiligheid is het niet mogelijk om echt van het leven in Utrecht te genieten. Voor de VVD is het dan ook van zeer groot belang dat iedereen zich veilig voelt in de stad. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich in Utrecht steeds veiliger voelen. Dit is goed nieuws! Maar wij willen dat dit voor nog meer mensen op nog meer momenten gaat gelden. Zo moet het ook voor mensen van de LHBTI+ gemeenschap zo zijn dat zij op ieder moment volledig veilig over straat kunnen gaan.

Helaas blijkt uit onderzoek dat geweld en intimidatie nog steeds voorkomt bij mensen die deel uitmaken van de LHBTI+ gemeenschap. Dit is voor de VVD onacceptabel. Liefde is iets moois dat we met elkaar moeten vieren, en iedereen moet dat ook kunnen vieren. 

De komende jaren wil de Utrechtse VVD een aantal doelen bereiken. Hieronder vallen onder andere de beveiliging van LHBT-hotspots (dmv cameratoezicht en bewaking), meer voorlichting op scholen over seksualiteit en LHBTI+, en in overleg met sportverenigingen om LHBTI+ acceptatie binnen sport te vergroten.

Ook wil de VVD graag dat handhavers zich laten trainen en voorlichten door Roze in Blauw van de politie, er meer zichtbaarheid van politie en handhavers is op straat om de veiligheid te vergroten, en bij de inrichting van de openbare ruimte rekening te houden met veiligheid.  

Liefde is iets moois, laten we ervoor zorgen dat iedereen ook de vrijheid voelt en heeft om die liefde te uiten.