Media

Het medialandschap verandert in een rap tempo. Dit hoge tempo zorgt voor meer concurrentie en een divers media-aanbod, iets dat wij graag zien.

Media

Consumenten kiezen vaak zelf wanneer zij hun series, documentaires en speelfilms kijken. Consumenten hebben ook de mogelijkheid te kiezen welke nieuwsvoorziening zij graag gebruiken.

De VVD is een groot voorstander van een divers en concurrerend media-aanbod. Wij zien graag dat de gemeentelijke bijdrage voor nieuwsvoorziening wordt bepaald op basis van een open inschrijving.

Tevens zien wij graag dat er strengere straffen komen voor mensen die journalisten bedreigen. Op landelijk niveau zien wij de uitbreiding van het taakstrafverbod voor deze groep daders graag tegemoet. 

Films

Utrecht is gastheer van het Nederlands Filmfestival. Dat is iets waar de stad trots op mag zijn. De VVD wil dat Utrecht nog lang de gastheer van dit festival blijft. 

Daarnaast is Utrecht nu al het decor van diverse speelfilms. Wat ons betreft staat Utrecht in de toekomst meer open voor grote (buitenlandse) filmproducties. Niet alleen is Utrecht als filmdecor een prachtige locatie, de filmproducties zijn ook goed voor de Utrechtse economie.