Evenementen

Evenementen zijn belangrijke uitingen van cultuur. De VVD is voorstander van (grote) evenementen in Utrecht.

Evenementen zijn een belangrijke uitingsvorm van cultuur. De VVD is groot voorstander van evenementen die de economie een impuls geven en bijdragen aan de levendigheid en bekendheid van de stad. Openbare orde is bij (grote) evenementen van groot belang. De VVD vindt dat de gemeente hiervoor garant hoort te staan. Ook dragen organisatoren van evenementen zelf een belangrijke verantwoordelijkheid voor het beperken van overlast. Bewoners behoren tijdig en goed te geïnformeerd te worden over een evenement .

De VVD ziet ook graag grote internationale evenementen naar Utrecht komen. Internationale evenementen, tentoonstellingen, en congressen moeten de ruimte krijgen van de gemeente. Deze evenementen kunnen gesteund worden via Utrecht Marketing.

Sportevenementen

De VVD vindt het belangrijk om ook grote sportevenementen naar Utrecht te trekken. Bijvoorbeeld de start van de grote wielerrondes (Tour de France, de Vuelta, de Giro d'Italia). Wij vinden dat dit soort evenementen zo min mogelijk belastinggeld mogen kosten. De organisatie van dit soort evenementen dient ook financieel onafhankelijk te zijn.