Vleuten-De Meern

De Wijk Vleuten-De Meern bestaat uit het dorp Vleuten en het dorp De Meern. Vleuterweide, het Máximapark, Veldhuizen, De Balije, De Woerd, bedrijventerrein Oudenrijn, Castellum, de polder Rijnenburg, het dorp Haarzuilens en de Haarrijnse plas vallen ook onder Vleuten-De Meern.

© Gemeente Utrecht

De VVD vindt dat er meer ruimte moet komen voor cultuur in Vleuten-De Meern. Utrecht krijgt steeds meer inwoners en bezoekers, en hier moet rekening mee gehouden worden. De VVD vindt het daarom raadzaam om te blijven investeren in een cultureel programma en culturele voorzieningen. De VVD wil dat de gemeente de komst van bioscopen, podia, festivals en musea binnen de gemeente stimuleert. 

Ook wil de VVD graag de horeca in Vleuten en De Meern verbeteren. Nieuwe initiatieven uit de markt zijn welkom, ook in de moeilijke coronatijd. De VVD vindt dat de gemeente hier gericht aan kan bijdragen door ruimte te maken in bestemmingsplannen voor de horeca. 

De dienstverlening van de gemeente moet goed toegankelijk blijven voor alle inwoners van Utrecht. Daarom ziet de VVD graag dat het stadsloket aan beide kanten van de A2 blijft, ten voordeel van inwoners van De Meern, Vleuten, Leidsche Rijn en De Haar.