Vervolgonderwijs

Utrecht trekt jaarlijks een groot aantal studenten, en de VVD is trots op de kwaliteit van onderwijs in de stad

De VVD streeft naar excellent vervolgonderwijs. Studeren is de beste investering in jezelf. Er is de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in onderwijs. Kwaliteitsafspraken met onderwijsinstellingen zijn gemaakt, en er zijn financiële consequenties indien deze niet nagekomen worden.

De coronacrisis heeft laten zien hoe flexibel het Nederlandse onderwijs kan zijn. In korte tijd kreeg de onderwijssector het voor elkaar om kwalitatief goed digitaal onderwijs te geven op verschillende niveaus. De VVD wil graag inzetten op het nog flexibeler maken van hoger onderwijs. 

MBO

De VVD wil het gebied rond Lage Weide en Leidsche Rijn Centrum ontwikkelen tot een "MBO Campus". Dit betekent niet dat andere mbo-locaties in Utrecht verdwijnen. De campus biedt ruimte aan mbo-opleidingen en bedrijven om Utrechtse jongeren op te leiden tot vakmensen voor de banen van de toekomst. 

De VVD ziet grote kansen in retail, transport en logistiek, afval en energie - allemaal sectoren die nu al volop aanwezig zijn in Lage Weide en omgeving. Mede hierom wil de VVD dat de directe verbinding tussen station Leidsche Rijn en Lage Weide zo snel mogelijk opengaat. Een nieuwe mbo-vestiging komt bij voorkeur hier.