VVD redt onafhankelijk onderzoek verkeer Meernbrug

Er komt toch nog een onafhankelijk onderzoek naar de verkeersveiligheid bij de Meernbrug in De Meern. Het stadsbestuur wilde het onderzoek plotseling schrappen, omdat de gemeente moet bezuinigen. Maar de gemeenteraad steunde een voorstel van de VVD om het onderzoek wél uit te voeren.

“De VVD was heel verbaasd toen de wethouder aankondigde dat dit onderzoek zou worden geschrapt”, zegt VVD-raadslid Marijn de Pagter. “Het onderzoek was pas net een halfjaar geleden aangekondigd.”

De VVD vraagt al jaren aandacht voor de veiligheid bij de Meernbrug. De Pagter: “Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid op de kruisingen rond de Meernbrug, zeker ook omdat er veel kinderen fietsen op weg naar school. Die mensen waren blij dat er eindelijk een onafhankelijk onderzoek zou komen.”

Op 11 januari zegde wethouder Van Hooijdonk het onafhankelijke onderzoek toe, maar op 4 juli liet de wethouder weten dat het onderzoek werd geschrapt. De VVD is blij dat een meerderheid van de raad het onderzoek toch wil laten doorgaan. Op 11 juli stemde de gemeenteraad in met het voorstel van de VVD om het onderzoek dit najaar nog uit te voeren. De Pagter: “We hopen van harte dat we het kruispunt na het onderzoek veiliger kunnen maken.”

Lees ook:

     - 10 februari 2022: VVD wil verkeersveiligheid bij Meernbrug verbeteren

     - 8 november 2022: VVD blij met toezeggingen over verbeterenveiligheid Meernbrug

     - 9 januari 2024 (AD.nl): Komt er een stoplicht bij De Meernbrug?Politiek buigt zich over oplossing voor ‘gevaarlijke’ kruising | Utrecht |AD.nl